Kazán csere – KONDENZÁCIÓS készülékek

Ma a modern, energiatakarékos és biztonságos tüzelőberendezés a zárt égésterű Kondenzációs kazán. Az ilyen típusú gázkazánok lehetővé teszik, hogy a mai energiafüggő világban egy energiakímélőbb és modernebb fűtési megoldást alkalmazzunk. A folyamatosan emelkedő gáz ár miatt egyre égetőbb igény, hogy a felhasznált tüzelőanyaggal minél hatékonyabban, és ezzel együtt környezetkímélőbb módon fűtsünk.

Biztonságos:

A ZÁRT égésterű Kondenzációs kazán túlnyomásos elven működnek. A kazán nem a helységből szívja az égéshez szükséges levegőt, hanem a szabadból, egy külön erre a célra kiépített csőrendszeren keresztül. Az égéstermék elvezetés pedig kéménybélelés segítségével távozik a tető fölé. A készülékben lévő ventilátor szívja be a levegőt, majd nyomást ad a füstgáznak, így az a kéménybélelésen keresztül maradéktalanul távozni tud. Előnye, hogy visszaáramlási lehetőség nem következhet be.

Energiatakarékos:

A kondenzációs kazán abban különbözik a hagyományos gázkazánoktól, hogy a füstgázban lévő hőenergia hasznosításával sokkal gazdaságosabban képes fűteni. Amikor nem kondenzációs kazán a tüzelőberendezésünk, akkor az égéstermékkel együtt rengeteg hő is a kéménybe jut. A füstgázban rejlő hőenergiát egy hőcserélő segítségével ki lehet nyerni, az eddig a szabadba távozó vízgőz kondenzálásával több mint 10%-os kondenzációs hőenergia nyerhető vissza a már elégetett gáz hőenergiájából!

Fontos információk kivitelezés előtt:

Kazán választásnál két fontos feladatot kell elvégezni.

  • Hő és áramlástechnikai méretezéssel meg kell határozni, hogy az égéstermék elvezetést milyen módon lehet megvalósítani, melyik kéménymegoldással működik a választott kazán. (osztott kéményrendszer, vagy koncentrikus, cső a csőben rendszer)
  • A leendő kondenzációs kazán rendelkezik e C6-os minősítéssel. Ez a minősítés azt jelenti, hogy a gyári kéményrendszerén kívül, egyéb más gyártók által forgalmazott minősített terméket is össze lehet vele építeni. Ez azért fontos, mert a gyári kémény rendszerek általában drágábbak, nehezebben beszerezhetőek, stb
  • Kondenzációs kazán csere esetén meg kell vizsgálnunk, hogy a meglévő radiátorok méretei megfelelőek lesznek e, be fogják e fűteni az adott helységet, ugyanis a fűtési víz hőmérséklete alacsony, így nagy felület szükséges a megfelelő hőleadáshoz!

Amennyiben régi, elavult nyílt égésterű gázkészülékét lecseréli ZÁRT égésterű  KONDENZÁCIÓS készülékekre az Gázterv köteles tevékenység, mert megváltozik a gázkészülék működési elve!

A komplett kivitelezés után következik a területileg illetékes gázszolgáltató (Bp-en a Főgáz) műszaki ellenőrzése, a GázMEO, majd a készülék garanciális beüzemelése.

Miért válasszon minket? Fűtéskorszerűsítés egy kézben!

Mert nálunk egy kézben tudhatja a gáz-, a fűtés-, a kémény tervezését, kivitelezését és engedélyeztetését!

Kérjen tőlünk felvilágosítást, árajánlatot! Hívjon minket telefonon, vagy írjon email-t

Kondenzációs kazánok
Kondenzációs kazánok
Kondenzációs kazán
Kondenzációs kazán