Tetőjárda építés

A kéményseprők gyakran előírják a kémény tetejéhez való hozzáférhetőséget. Ilyenkor tetőjárda építését kell megvalósítani. A kémények felső tisztításának lehetőségét azért kell biztosítani, mert az éves rendszeres kéményellenőrzés során így lehet a teljes nyomvonalat leellenőrizni. A szabványi kötelezettség mellett azért is fontos a kéményseprő járda megléte, mert téli időszakban gyakran előfordul, hogy madarak a kémény melege miatt odatelepednek. A kiáramló füstgáz elbódítja őket, majd beleesnek a kéménykürtőbe, ami duguláshoz vezet. Ez a lakásokba történő égéstermék visszaáramlást, életveszélyes szituációt okozhat. Fontos a kémények teljes nyomvonalának ellenőrizhetősége. Javasoljuk és szükségesnek tartjuk a kéményseprők legalább évenkénti kéményrendszerhez való hozzáférhetőség biztosítását.

A kivitelezést úgy kell elvégezni, hogy a tetőjárda biztonságos legyen. Tetőjárda építésnél a legfontosabb követelmény, hogy az EMI minősített legyen. Ez azt jelenti, hogy erre a célra van kifejlesztve, így statikailag és munkavédelmi szempontoknak megfelelő szerkezet.

A tetőjárda járófelületének kialakítás mellett adott szituációkban korlátot is építeni szükséges. (pl hosszabb nyomvonal, több lépcső esetén)

Gyakran előfordul, hogy a tetőszerkezet miatt nem alkalmazható a kéményseprő járda gyári alépítménye. (pl magas kéményfej) Ilyen esetben egyedi gyártású vas szerkezet kialakítása szükséges, amire a minősített járófelületet, korlátot rögzíteni lehet.

Amennyiben az épület lapos tetejű, abban az esetben tetőjárda építése nem szükséges.

Kérjen tőlünk felvilágosítást, árajánlatot! Hívjon minket telefonon, vagy írjon email-t!

Cégünk nemcsak egyedi gyártású tetőjárdák építését végzi, hanem EMI engedéllyel rendelkező tetőjárdákat is telepít.

 

 

Tetőjárda építésTetőjárda építésTetőjárda építés